Navigatie overslaan

Martijn Verhaeg - Mountainbike
Bike - Mountainbike

 

Ik ben Martijn Verhaeg, wedstrijdrijder en inmiddels ruim 30 jaar actief op de mountainbike. Na een wedstrijdperiode onder licentie bij de junioren, richt ik me nu voornamelijk op het rijden van mountainbike marathons. Het liefst die van 12 uur en langer ;-)

 

Doelen stellen

Met het nieuwe jaar voor de deur is het tijd om plannen te maken voor het komende seizoen. Normaal gesproken zou ik op dit moment mijn trainingsschema naar het NK 24-uur mountainbiken gestart zijn maar helaas gaat deze in 2024 niet door. Dit NK is de afgelopen jaren mijn main goal geweest en ik heb deze in 2018, 2019 en 2023 weten te winnen. De lange duur ligt mij goed en ook de logistiek rondom zo'n wedstrijd heb ik samen met mijn vaste begeleiders Jim en Ton wel aardig onder de knie. De begeleiding bij zo'n evenement is essentieel om te zorgen dat je de juiste voeding krijgt en dat ze je voor het ingaan van de nacht de Bollé fietshelm met hoofdlamp aangeven.

Met het wegvallen van het laatste 24-uurs mountainbike in Nederland, werd het tijd om alternatieven te zoeken. Ik heb voor 2024 een aantal andere ultra-races geselecteerd. De eerste twee die ik ga rijden zijn gravel/mountainbike routes die ik op een lichte mtb ga rijden. De derde is een ultrarace op de weg:

 

31-05-2024  --- Hardennes Gravel Tour (700km)

De Belgische Ardennen zijn het strijdtoneel van de 700 kilometer lange Hardennes GT. Onderweg krijg je 11.000 hoogtemeters voor de kiezen en dat grotendeels onverhard. Klinkt als echt iets voor mij.

 

22-06-2024 --- The Hills have Bikes (1130km)

In Amerongen start komend jaar de eerste editie van The Hills Have Bikes. Dit is een self-supported ultrarace van 1130 kilometer. Naast een behoorlijke hoeveelheid gravel verraad de routeplanner toch ook wel een behoorlijke hoeveelheid singletracks.

 

17-07-2024 --- The Ardennes Monster (1050km)

Vanuit Namen in de Belgische Ardennen wordt The Ardennes Monster gereden. Dit is een self-supported ultrarace van 1050 kilometer met daarin 20.000 hoogtemeters. Afgelopen jaar heeft het monster mij verslagen en ben ik halverwege afgestapt maar dit jaar zal hij harder zijn best moeten doen.

 

06-10-2024 --- 6 Uur van t Zand

Rondjes rijden over een afgezet mountainbike parcours blijft lekker :-) Voor komend jaar staat de 6 Uur van 't Zand nog op het lijstje. Na mijn derde plek in 2023 leg ik de latte een stukje hoger.
 

Heb je zelf mountainbike ambities?

Vanuit mijn bedrijf MTB Masters help ik daarnaast andere mountainbikers en gravelfietsers bij het trainen naar en behalen van hun doelen. Samen met hen kijk ik naar de opbouw van trainingen, werk ik aan de techniek die je in het bos toepast, nemen we de voeding onder de loep en maken we aanpassingen aan het materiaal. Meer weten over hoe ik dat doe? Kijk dan zeker even op www.mtbmasters.nl
 

Bollé Eyewear en Bobo's 

Ik word sinds een aantal jaar ondersteund door Bobo's met de top producten van Bollé. Ik rij met heel veel plezier met de nieuwe Avio fietshelm en de Lighshifter en Shifter fietsbrillen.  

 

Meer weten over wat ik zoal doe? Check dan www.mtbmasters.team of mijn Instagram www.instagram.com/martijnverhaeg