Navigatie overslaan

De Spelen 2024 - Bollé met Odile en Annette

2 maanden geleden – Bobo's

Bij Bobo's Eyewear zijn we trots om de prestaties van topatleten zoals Annette Duetz en Odile van Aanholt te ondersteunen. Jullie inzet en toewijding zijn een inspiratie voor ons allemaal!

We hopen dat onze WINDCHASER sportzonnebril en RYFT MIPS helm jullie helpen om jullie doelen te bereiken de komende periode. Met de perfecte combinatie van bescherming, comfort en stijl, zijn onze producten ontworpen om jullie prestaties te optimaliseren.

 

De WINDCHASER sportzonnebril met de VOLT + TECHNOLOGIE en OFFSHORE POLARIZED lenzen biedt, HOOG CONTRAST OP HET WATER en maximale UV-bescherming en helder zicht, essentieel voor de perfecte focus op het water. 

 

De RYFT MIPS helm zorgt voor ultieme veiligheid en comfort, zodat jullie met een gerust hart kunnen presteren.
Samen streven we naar succes! Zet 'm op, dames!

 


Ryft Mips

Windchaser

 

Hoe werkt de race van Annette en Odile?

Het zeilen tijdens de Spelen is van 28 juli tot en met 8 augustus. De wedstrijden worden gevaren op de Middellandse Zee bij Marseille.

Alle deelnemers starten tegelijkertijd aan de wedstrijd. Dat noemen we fleetracen. Dagelijks worden er drie races gezeild. De winnaar van elke race krijgt 1 punt, de nummer 2 krijgt 2 punten etc. Na alle reguliere wedstrijden wordt het minste resultaat geschrapt. De beste tien boten zeilen afsluitend de medalrace, waarin dubbele punten worden uitgedeeld. Degene met aan het eind het minste aantal punten wint het toernooi.
 


Wie zijn Odile en Annette? 

Odile van Aanholt is een Curaçaos-Nederlandse zeilster die voornamelijk uitkomt in de 49erFX-klasse voor Nederland. Ze werd in 2021 Europees en wereldkampioen met Elise de Ruijter. In februari 2022 stond zij eerste op de wereldranglijst van World Sailing in de 49erFX-klas.  Odile is naast professioneel zeilster ook yogadocent.
Annette Duetz uit Zeddam komt uit een zeilfamilie, en zeilt sinds haar veertiende wedstrijden, toen nog samen met haar zus Carolien Duetz. In 2018 won ze het kampioenschap samen met teamgenoot Annemiek Bekkering tijdens de Wereldkampioenschappen in Denemarken en in 2020 in Tokio wonnen ze Olympisch brons. Naast professioneel zeilen studeert Annette Technische Natuurkunde aan de TU Delft

Sinds april 2022 vormen Odile en Annette een duo. Ze wonnen meteen zowel de Worldcup in Palma als de Allianz regatta in Almere.

 

Ik ben erg blij met de sportieve brillen en veilige helmen van Bollé. Wij zien hierdoor altijd scherp, we beschermen onze ogen tegen het zonlicht, maar ook tegen de wind en opspattend water

 

Het schema (afhankelijk van de wind): 

Zondag 28 juli race 1 t/m 3
Maandag 29 juli race 4 t/m 6
Dinsdag 30 juli race 7 t/m 9 
Woensdag 31 juli race 10 t/m 12 
Donderdag 31 juli medal races alleen top 10/12
 

Wij wensen Odile en Annette veel succes deze zomer!

 

 

Artikelen